horeca1

De toepassing van hout in de horeca

Horeca-interieurs zijn trend afhankelijk. Waar het voorheen vaak een strakke, minimalistische inrichting was, is het nu veelal een bruisende samenkomst van materialen en structuren. Een restaurant of bar mag weer een nonchalantere, gezellige uitstraling hebben.

 

Het combineren van verschillende materialen met hout

Een restaurant of bar mag weer een nonchalantere, gezellige uitstraling hebben. Het gebruik van massief hout in een horeca interieur geeft direct een warme, gezellige sfeer. Een goed afgewerkte houten bar of horeca tafel is bovendien bestand tegen het veelvuldig horeca gebruik. Een combinatie van verschillende materialen en structuren zoals hout, beton, buisframes en grafische prints zijn tegenwoordig favoriet in menig bar of restaurant. De vaak contrasterende elementen zorgen voor een uitnodigend en sfeervol geheel waar bezoekers graag samenkomen. Hout en de andere genoemde materialen geven dat echte ‘huiskamer gevoel’.

 

Hout vervaardigd tot barblad, kast of horecatafel

Naast de toepassing als barblad en tafel is hout ook ideaal voor wijn- en drankkasten,  wandpanelen of voor details en meubilair. Er zijn veel stoelen en krukken met houten onderdelen die geschikt zijn voor de horeca.

Bron: Houtmerk