Hoofdvloer duoplank

Tips voor het kopen van een vloer

Het kopen van een vloer is een weloverwogen beslissing en daarom geven we u graag tips die het koopproces van uw houten, laminaat of kunststof vloer vergemakkelijken. Altijd fijn om van te voren goed ingelezen te zijn! We lichten deze tips graag verder toe in een adviserend gesprek.

Ondervloer
Bepaal wat de ondergrond is waar de vloer op gelegd moet worden, dit wordt de ondervloer genoemd. Als we weten welke ondervloer er ligt, weten we hoe de nieuwe vloer gelegd moet worden.

Leggen
Vloerdelen kunnen zwevend of verlijmd worden gelegd. Een zwevende vloer ligt los op folie, waarbij spanveren aan de zijkant worden geplaatst. Bij verlijmen wordt de nieuwe vloer vol verlijmd op de ondervloer.

Vloerverwarming
Als er vloerverwarming aanwezig is, dan moet dit meegenomen worden in de keuze van de vloer. Vaak wordt er dan gekozen voor een duoplank. Hiermee beantwoorden we ook direct de vraag: is het mogelijk om een houten vloer te combineren met vloerverwarming?

Houtsoort 
Er zijn erg veel houtsoorten waar u uit kunt kiezen. Allereerst is het goed om te bedenken of u een lichte of een donkere vloer wilt. Daarna kunt u het beste langs de showroom komen om te zien welke vloersoort het beste bij uw wensen past.

Afwerking en onderhoud
Een echte houten vloer kan afgewerkt worden met olie, lak, hardwax en was. Als de vloer gelegd is, moet hij verder onderhouden worden. Afhankelijk van de afwerking gebeurt dit met een speciaal schoonmaakmiddel dat het meest geschikt is voor uw vloer.