Luxe-laminaat

Wat zijn de populairste vloeren?

Houten vloeren zijn tegenwoordig nadrukkelijk in nieuwe woningen aanwezig. Specifieke karakteristieken, mode en duurzaamheid spelen een rol in deze ontwikkeling. De populairste houten vloeren delen we hier met u, gebaseerd op structuur, nerf, uitstraling en variatie in afwerking. 

Eiken houten vloeren

Op dit moment is eiken verreweg de populairste houtsoort. Dit ziet u gelijk terug in ons aanbod houten vloeren. Ook de eiken kunststof vloeren zijn zeer in trek, hier hebben we ons assortiment op aangepast! Werp een blik op de verschillende types eiken kunststof vloeren

Massief houten vloeren

De massief houten vloer wordt al eeuwenlang als een erg bijzondere vloer beschouwd, die beschikbaar is in vele houtsoorten en kleuren. Massief houten vloeren zijn authentiek en van uitstekende kwaliteit. Voor welke bewerking of afwerking u ook kiest, wij zorgen dat de nerven en de structuur van het hout zichtbaar blijven. 

Lamelparket

Lamelparket is een hoogstandje binnen de houten vloeren! Het is stabieler dan massief hout en heeft daarmee een veel beter profiel in het gebruik van verschillende soorten huizen en ondervloeren. Dit komt doordat het een samengesteld product is dat bestaat uit een top- en een onderlaag. Door een lijmverbinding worden beide lagen bij elkaar gehouden. 

Traditionele houten vloeren

Deze vloeren, die geïnspireerd zijn op traditie, zien er het liefst zo oud mogelijk uit. Men kan zodoende goed de houtstructuur van de boom terugzien. Dus zoekt u een zeer rustieke houten vloer met noesten, groeven en mooie kleurschakeringen, dan kiest u voor een traditionele houten vloer, zoals de molenvloer. 

Moderne houten vloeren

Een product dat voortkomt uit de laatste ontwikkelingen en innovaties is de kunststof vloer. De vloeren zijn erg duurzaam in gebruik en hebben een hoge slijtageweerstand. Dat maakt onder andere dat het momenteel de meest trendy vloer is die wij kennen. Wij leveren kunststof vloeren die voldoen aan de huidige markteisen. Bekijk hier ons assortiment kunststof vloeren

Houten vloeren uit verschillende streken

Bepaalde vloeren zijn gemaakt van hout uit specifieke gebieden. Denk hierbij aan Amerikaans eiken dat in Kentucky wordt geoogst en daarna als vloer in veel landen verkocht wordt. In Europa gebeurt dit met name met eiken dat Frankrijk en Duitsland geoogst wordt.

Weet u niet voor welke vloer u moet kiezen? Kom langs in onze showroom, waar wij u van het beste advies voorzien.